Verdi: Requiem

Fredag
22-11-19
20:00

Køb billetter

Et stort værk kræver et stort kor. Derfor sætter Sønderjyllands Symfoniorkester Flensburger Bach-Chor og Symphonischer Chor Hamburg stævne i Verdis Requiem.

Den italienske komponist Verdi var allerede i sin samtid berømt som skaberen af opera-baskere som La Traviata, Aida og Rigoletto. Det lå ham decideret fjernt at skulle skrive et rekviem, det vil sige musik over en dødsmesse på latin.
Rekvier findes der masser af. Hvorfor tilføje endnu et, skal Verdi have udtalt.
I sine operaer havde Verdi med stor psykologisk sans undersøgt menneskets angst, skræk og had. Den indsigt benytter han i ”Dies irae”, der måske er det mest dramatiske forløb, han nogensinde skrev. Rekviet blev ved sin uropførelse i Milano 22. maj 1874 en øjeblikkelig succes hos det italienske publikum. Allerede et halvt år efter blev det opført i New York og året efter i London, Paris samt så fjerne steder som Argentina og Egypten.
Mens den elskede operakomponist var i live, turde ikke engang den katolske kirke lægge sig ud med ”Requiem”'. Men da Verdi døde i 1901, gik der kun to år, før værket blev begravet af den katolske kirke. I tre årtier lå Verdis Requiem hen. Genfødslen kom, da det i 1939 for første gang blev indspillet på plade. I dag bliver værket opført over hele verden.

Dirigent: Matthias Janz
Solister: Susanne Bernhard, sopran
Marion Eckstein, alt
Dovlet Nurgeldiyev, tenor
Yorck Felix Speer, bas
Kor: Flensburger Bach-Chor og Symphonischer Chor Hamburg

Koncerten er arrangeret af Sønderjyllands Symfoniorkester.

Sted: Koncertsalen Alsion

Tilbage