Scheherazade

Torsdag
19-11-20
20:00

Køb billetter

Rimskij-Korsakov har sat musik til en af verdenslitteraturens mest kendte værker, den om de 1001 nats eventyr.

Scheherazade er kvinden, som fortæller kaliffen, Shahryar, de Tusind og én Nats eventyr i eventyret af samme navn.

En historie i historien – eller mere rigtigt en samlehistorie. Oprindeligt var kaliffen gift med en kvinde, som han elskede højt, men hun var ham utro. Derfor besluttede han sig for at blive gift med en jomfru hver dag og skar hovedet af hende, når dagen var omme.

En dag blev han så gift med Scheherazade. Hun var ikke som de andre – hun var meget mere forudseende og havde en historie til hver dag. Når dagen var omme, sagde hun, at hun ville fortsætte historien den følgende dag. Da kaliffen var nødt til at høre historien til ende, nænnede han ikke at dræbe hende.

Efter 1001 nat med historier og uden at Shahryar har dræbt sin kone, da afslutter Scheherazade sine fortællinger, og der er Shahryar blevet så forelsket i hende, at han afstår fra at dræbe en ny kone hver morgen. Derved lever de lykkeligt til deres dages ende.

Denne fortælling vil man kunne høre i Rimskij-Korsakovs musikalske gendigtning, hvor violinen tager rollen som eventyrfortællersken Sheherazade.

Der er koncertintroduktion klokken 19.00

Dirigent og solist på viola: Henrik Schaefer
Solist: Johannes Fleischmann, violin
Program:
Mozart: Sinfonia Concertante
Rimskij-Korsakov: Scheherazade

Vigtigt at vide om billetter
Sønderjyllands Symfoniorkester er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser
Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

Sted: Koncertsalen Alsion

Tilbage