Opera: Fete galante

Begivenhed: Opera: Fete galante

Fredag
12-03-21
19:30

Køb billetter

Fête galante er det tredje værk i Den jyske Operas danske serie. Den skal give nyt liv til nogle af de storslåede, men glemte, danske opera-skatte.

Fête galante betyder kærlighedsfest og var en populær fornøjelse hos adelen i begyndelsen af 1700-tallet, især i fortidens feudale Frankrig. I Poul Schierbecks Fête galante kommer en sådan kærlighedsfest ud af kontrol, da virkeligheden sniger sig ind i legen.

Operaen har været opført i 1931 og 1960-62 og foreligger i CD-optagelse. Kun få nulevende har dog set Schierbecks mesterværk, som vi derfor glæder os til at give liv på teaterscener over hele landet.

Handling
Den unge grev René gifter sig med den unge pige, Suzon. Hun aner ikke, at ægteskabet er ugyldigt og underskrevet af en beruset lakaj. Teaterdirektøren Scaramouche opdager bedraget og vil udnytte situationen.

Han får en notar til at underskrive dokumentet og tilbyder det til Suzon – han vil senere afkræve betaling for det. René tilstår, at vielsen var ugyldig, men at han elsker Suzon. Hun tror blot, han vil teste hende – hun har jo lige set det gyldige dokument. Da én af Renés venner, d’Argenville, gør tilnærmelser til Suzon, udfordrer René ham til duel. René forlanger tavshed af sine venner om bedraget – men Suzon har hørt det hele.

Kongen ankommer, afblæser duellen og forlanger at se bruden, som han har førsteret til på bryllupsnatten. René tøver, og Scaramouches kone præsenteres i stedet som Suzon. Kongen er straks meget indtaget i hende – til stor fortrydelse for Scaramouche.

Suzon afslører, at hun ved alt om Renés bedrag og river ægteskabskontrakten i stykker. Det lykkes dog René at få hende overbevist om sine reelle hensigter, og de forsones.

Opera i 3 akter
Musik: Poul Schierbeck
Libretto: Max Lobedanz
Førsteopførelse 1. september 1931 på Det Kgl. Teater i København
Synges på dansk med danske overtekster
Varighed ca. 2 t. 30 min. inkl. pause

Orkester: Sønderjyllands Symfoniorkester

Vigtigt at vide om billetter
Sønderborg Teaterforening er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser
Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

Sted: Koncertsalen

Tilbage