Nattergalen

Mandag
10-08-20
19:30

Køb billetter

DR VokalEnsemblet, Michala Petri og Ghita Nørby giver Nattergalen sin helt egen klang i Ugis Praulins roste komposition.

I Kina er selv kejseren kineser. Det er han stadig i Ugis Praulins nye komposition, der sender DR VokalEnsemblet, Michala Petri og Ghita Nørby på Koncertsalen Alsions scene i et imponerende koncertsamarbejde.

DR VokalEnsemblet præsenterer en musikalsk fortolking af H.C. Andersens smukke eventyr om den lille nattergal, der fortryller selv døden med sin sang. Oplev en unik fortælling i ord og toner, når DR VokalEnsemblet, skuespilleren Ghita Nørby og fløjtevirtuosen Michala Petri opfører det prisvindende værk af Ugis Praulins.

I H.C. Andersens berømte eventyr Nattergalen kan en lille fugls sang få selv døden til at ændre planer. Og når DR VokalEnsemblet blænder op for det prisvindende værk i DR Koncertsalen sammen med blokfløjtevirtuosen Michala Petri, kan publikum se frem til en stemningsfuld fortællekoncert med skuespilleren Ghita Nørby i centrum.
Nattergalen er ikke bare eventyret om Kejseren fra Kina og en kinesisk sangfugl, men et møde med evigtgyldige værdier som det sande, det naturlige, kunsten og musikken – alt det, der i eventyrets slutning vækker den døende Kejser til live.

- Jeg holder allermest af H.C. Andersen, når han anskuer menneskesjælen, siger Ghita Nørby, som også medvirker på DR VokalEnsemblets prisvindende cd-indspilning af værket The Nightingale.

Indspilningen har opnået international anerkendelse, og modtog blandt andet den fornemme tyske ECHO-pris, to amerikanske Grammy-nomineringer og en nominering til den prestigefulde Gramophone Award.

Værket The Nigtingale er skrevet specielt til DR VokalEnsemblet og Michala Petri af den lettiske komponist Ugis Praulins.

Verdens førende musiktidsskrift, Gramophone, skrev blandt andet om indspilningen af Nattergalen:

- Denne vision af H.C. Andersens berømte eventyr er rig på fantasi og forunderlige harmonier. Den lettiske komponist væver Petris kvidrende blokfløjter omkring sangerne som en allestedsnærværende, uhyggeligt naturtro påkaldelse af nattergalen selv.

Vigtigt at vide om billetter
DR Vokalensemblet er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser
Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

  • Eksterne links

Sted: Koncertsalen Alsion

Tilbage