Isabelle van Keulen

Torsdag
30-01-20
20:00

Køb billetter

Fremadstormende violinist-komet erstatter sygemeldt Isabelle van Keulen.

Jan Mráček er godt på vej til at indskrive sit navn blandt eliten af violinsolister. Han har blandt andet som prisvinder ved Joseph Joachim Violin Konkurrencen i Hannover og i 2014 med 1ste prisen ved Fritz Kreisler Violin konkurrencen i Wien overbevist alle om sit talent. Ligesom han allerede som solist har spillet violin repertoirets kendte koncerter, med adskillige orkestre, og fører samtidig hermed en aktiv kammermusikalsk karriere.

Koncertprogrammets to hovedværker, af Brahms og Tjajkovskij, blev skrevet på omtrent samme tid i årene 1876-1878 og med dem blev to mesterværker tilføjet musikhistorien. I Brahms’ violinkoncert spiller naturligvis solisten men i særdeleshed også orkestret en fremtrædende rolle. Værket havde sin uropførelse nytårsdag i 1879 og har lige siden været en stor succes og optræder også i forskellige sammenhænge i nyere tid eksempelvis i den oscarvindende film There Will Be Blood fra 2007
På programmet står også Tjajkovskijs symfoni nr. 4. Den blev komponeret i 1877-1878 og blev uropført i det Russiske Musik Selskab i Moskva 22. februar 1878 med Nikolaj Rubinstein som dirigent. Symfonien fik i Mellemeuropa tilnavnet ”Fatum”, som betyder ”Skæbne”.
Der er koncertintroduktion klokken 18.30.

Chefdirigent: Johannes Wildner
Solist: Jan Mráček, violin

Program
Carl Nielsen: Forspil til 2. akt af Saul og David
Brahms: Violinkoncert
Tjajkovskij: Symfoni nr. 4

Særligt om kørestolspladser
Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

Sted: Koncertsalen Alsion

Tilbage