Wagner og Tjajkovskij

Begivenhed: Wagner og Tjajkovskij

Fredag
13-06-25
19:00

Køb billetter

Kærlighedsange - og en symfoni fra Tjajkovskijs splittede sind..

En biltur kan føre mange steder hen. Det var Mozarts Requiem på en bilradio, der tændte en gnist.

Mexicansk-amerikanske Robert Treviño kørte med sin far, der stillede ind på en radiokanal med klassisk musik, og så vidste han hvad der så at sige var meningen med livet: Han ville være dirigent.

Da var han kun otte år gammel. Han var ikke fra en musikerfamilie, og det var først som teenager han kunne begynde på egentlig musikundervisning. Så kastede han sig over fagotten og flere andre instrumenter for at få en fornemmelse af hvad et orkester er.

Robert Treviño er uddannet i USA, men havde sin professionelle debut som dirigent i Tyskland, da han var bare 20. Siden har han været tilknyttet orkestre både i USA og Europa, fra Malmö i Sverige, hvor hanblandt andet indspillede Beethovens symfonier med orkestret, til Baskerlandet i det nordlige Spanien, hvor han er chef for det baskiske nationale orkester, med hvem han både har indspillet Ravel og sjældent hørte amerikanske værker – han spænder vidt. Wagner og Tjajkovskij er, hvad han spænder over i Sønderjylland – musik om kærlighed og dens konflikter.

Dirigent: Robert Treviño
Solist: Justina Gringyte, mezzosopran
 
R. Wagner: Ouverture til
Mestersangerne i Nürnberg
R. Wagner: Wesendonck Lieder
P. I. Tjajkovskij: Symfoni nr. 5

Vigtigt at vide om billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser

Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

Mad og drikke

Det er ikke tilladt selv at medbringe mad i Koncertsalen Alsion. Ønsker du at spise inden forestillingen, kan du forlænge din aften med et besøg i Cafe Alsion inden forestillingen. 

Koncertsalen Alsion

Tilbage