Verdensstjerner i Sønderborg

Begivenhed: Verdensstjerner i Sønderborg

Fredag
17-01-25
19:00

Køb billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester og Daniel Müller-Schott spiller Sjostakovitj' imponerende cellokoncert.

Sjostakovitj komponerede sine to cellokoncerter til sin ven, cellisten og dirigenten Rostropovitj.

Den virtuose 1. og den indadvendte 2. Rostropovitj havde en international karriere, og stor indflydelse også på en violinist som Anne-Sophie Mutter.

Og her skabtes en forbindelse: Der er en lige linje fra Sjostakovitj til cellisten Daniel Müller-Schott, selvom han blev født året efter dennes død. For gennem Anne-Sophie Mutter blev Müller-Schott elev af Rostropovitj. Ikke sådan at han kunne traske hen til et undervisningslokale og spille, nej, fortalte han, da han var i København for nogle år siden: Müller-Schott rejste efter Rostropovitsj, for mesteren kunne finde på at ringe sent om aftenen – og så var det med at slå til.

Man ser det for sig, den unge tysker og den gamle russer på et hotelværelse i Tyskland et sted… Som 15-årig vandt Müller-Schott den fine Tjajkovskij-konkurrence for unge musikere i Moskva, og med sit talent og gode lærere gik der ikke lang tid før han spillede med store orkestre og fine musikere; listen er lang.

Müller-Schott har også interesseret sig for at uropføre nye værker for cello, og arbejdet med andre kunstarter, i hvad der virker som en evig nysgerrighed.

Program:
M. Glinka: Ouverture til Ruslan og Ludmila
D. Sjostakovitj: Cellokoncert nr. 1
P. I. Tjajkovskij: Symfoni nr. 1

Dirigent:
Alevtina Ioffe

Solist:
Daniel Müller-Schott, cello

Vigtigt at vide om billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser

Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

Mad og drikke

Det er ikke tilladt selv at medbringe mad i Koncertsalen Alsion. Ønsker du at spise inden forestillingen, kan du forlænge din aften med et besøg i Cafe Alsion inden forestillingen. 

Koncertsalen Alsion

Tilbage