Sjostakovitjs 4.

Begivenhed: Sjostakovitjs 4.

Tirsdag
27-05-25
19:00

Køb billetter

Stort orkester til stor musik. Sønderjyllands Symfoniorkester og Schleswig-Holsteines Sinfonieorchester spiller Sjostakovitjs 4.

Dmitrij Sjostakovitjs 2. og 3. symfonier bar en tydelig politisk inspiration og patriotisk tone, der hyldede den sovjetiske revolution og arbejderbevægelsen. Begge symfonier er komponeret i begyndelsen af Sjostakovitjs karriere, og blev positivt modtaget af Sovjet-regeringen for deres stærkt patriotiske karakter.

I modsætning hertil blev Sjostakovitjs 4. symfoni, komponeret i 1935-1936, ikke mødt med samme grad af entusiasme fra de sovjetiske myndigheder. Symfonien blev faktisk ikke opført offentligt før i 1961, da den blev anset for at være for “farlig” af de sovjetiske myndigheder grundet dens komplekse harmonier og følelsesmæssige dybde, som ikke passede ind i den sovjetiske kunstpolitik på det tidspunkt.

Først efter Stalins død blev symfonien uropført. Med sin struktur og store musikalske spændevidde kræver Sjostakovitjs 4. symfoni et passende antal musikere og instrumenter. Derfor er vi, traditionen tro gået sammen med Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester om at løfte opgaven.

I spidsen for koncerten står den tyske dirigent, Christian Blex. Siden sæson 2022/2023 har han været assistent for Berlin-Philharmonikernes chefdirigent, Kirill Petrenko, og siden 2023 har han været gæstedirigent i Gustav Mahler Jugendorchester.

Program:
D. Sjostakovitj: Symfoni nr. 4

Dirigent:
Christian Blex

Samarbejde med:
Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester

Vigtigt at vide om billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser

Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

Mad og drikke

Det er ikke tilladt selv at medbringe mad i Koncertsalen Alsion. Ønsker du at spise inden forestillingen, kan du forlænge din aften med et besøg i Cafe Alsion inden forestillingen. 

Koncertsalen Alsion

Tilbage