Sankthanskoncert

Begivenhed: Sankthanskoncert

Fredag
23-06-23
19:30

Køb billetter

Glæd dig til en storslået sankthanskoncert.

En fantastisk sæson går til ende med Sønderjyllands Symfoniorkesters traditionsrige sankthanskoncert.

Aftenen indledes med Sérénade mélancolique skrevet til den ungarske violinist Leopold Auer, som var professor i violin ved det kejserlige konservatorium i Sankt Petersborg fra 1868. Tjajkovskij var professor ved Moskva-konservatoriet fra 1866 og må have kendt Auer i kraft af hans ry som violinist.

Herefter går turen til Spanien med Carmen fantasien, som er et af Sarasates kendeste værker - et værk fuld af temperament og ægte passion inspireret af operaen Carmen. Det betragtes som et af de mest udfordrende og teknisk krævende stykker for violin.

Efter Elgars smukke Salut d’amour afsluttes koncerten med Mendelssohns En skærsommernatsdrøm, som blev skrevet til en romantisk komedie af William Shakespeare af samme navn. Dette blev et af Mendelssohns mest populære værker og er siden opført utallige gange verden over.

Efter koncerten samler alle sig traditionen tro udenfor, hvor vi tænder sankthansbål på Alssunds bred.

Chefdirigent Johannes Wildner
Solist: Tibor Kováč, violin

Tjajkovskij: Sérénade Mélancolique, Op. 26
Sarasate: Carmen Fantasi, Op. 25
Elgar: Salut d’amour, Op. 12
Mendelssohn: En skærsommernats drøm

Vigtigt at vide om billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser

Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

Mad og drikke

Det er ikke tilladt selv at medbringe mad i Koncertsalen Alsion. Ønsker du at spise inden forestillingen, kan du forlænge din aften med et besøg i Cafe Alsion inden forestillingen. 

Koncertsalen Alsion

Tilbage