Sæsonåbning 2024

Begivenhed: Sæsonåbning 2024

Onsdag
28-08-24
19:00

Køb billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester åbner sæsonen med Mozart og Rakhmaninov.

Fra den elegante wienerklassik til de helt store følelser – det hele indledt med en festlig aperitif, en med bobler: Sådan bliver sæsonens første koncert.

Rakhmaninovs 2. symfoni spilles ved sæsonens første koncert, musik der både passer til årstidens storhed når frugterne bugner og georginerne blomstrer, og til den melankoli, der kan indfinde sig med årstidernes skiften. Rakhmaninov kendte sine virkemidler, og deri har han noget tilfælles med Mozart, der, som musikeren Peter Bastian skrev, rummer livets ”uforenelige modsætninger.”

Koncertens aperitif er Carl Nielsens hvirvlende, livsglade ouverture til operaen Maskerade.

TRADITION OG FORNYELSE

”Jeg er helt bange for at jeg glemmer at dirigere, fordi musikken er så fantastisk”, sagde Anna Rakitina for sjov i et interview. Selvom musikken er ens arbejde, så kan den godt henføre. Rakitina er født i Moskva, med en ukrainsk far og en russisk mor. Hun studerede direktion i Moskva og i Hamborg, hvor hun skrev speciale om Rakhmaninov. Siden har hun haft engagementer med de fineste orkestre i USA, Europa og Japan – ingen nævnt, ingen glemt, og blandt mange priser er 2. prisen i den danske Malko dirigentkonkurrence i 2018. Rakitina har også haft en vigtig post som assisterende dirigent i Boston Symfoniorkester, et af de store amerikanske orkestre, hvis musikere, som der stod i en Boston-avis, er eksperter i at vælge dirigenter, og få det allerbedste ud af dem.

”SOM AT KØRE BMW”
Det er den danske dirigent Michael Schønwandt, der er citeret for at sige at de to hollandske brødre, Lucas og Arthur Jussen, er som to BMW’er. De var ganske unge, 10 og 13, da de debuterede i Amsterdam med Mozarts dobbeltkoncert. Tre år efter dirigerede Schønwandt dem i Poulencs koncert, og året efter, 2010, havde de kontrakt med Deutsche Grammophon. Selv mener de, ikke at de er vidunderbørn. Blot to almindelige fyre der elsker at spille musik. At de skulle ende med en international karriere som duo, var ikke planlagt, det skete bare, som det kan ske, når man har spillet sammen altid, og ikke er trætte af hinanden for enden af de store flygler.

Program:
C. Nielsen: Ouverture til Maskarade
W. A. Mozart: Koncert for to klaverer og orkester i Es-dur KV365
S. Rakhmaninov: Symfoni nr. 2

Dirigent:
Anna Rakitina

Solister:
Lucas og Arthur Jussen, klaver

Vigtigt at vide om billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser

Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

Mad og drikke

Det er ikke tilladt selv at medbringe mad i Koncertsalen Alsion. Ønsker du at spise inden forestillingen, kan du forlænge din aften med et besøg i Cafe Alsion inden forestillingen. 

Koncertsalen Alsion

Tilbage