Rossinis Stabat Mater

Begivenhed: Rossinis Stabat Mater

Torsdag
27-02-25
19:00

Køb billetter

Yi-Chen Lin dirigerer Sønderjyllands Symfoniorkester og Filharmonisk Kor i Rossinis Stabat Mater.

Rossini kendte sine virkemidler, og selvom der er langt fra actionouverturen til operaen Wilhelm Tell til hans kirkelige værk Stabat Mater, så har værkerne det til fælles, at Rossini vidste, hvad han gjorde; var det dramatisk, inderligt, muntert – han kunne spille på alle tangenter. Stabat Mater er en salmetekst fra middelalderen, der fortæller om Marias smerte, da hun overværer sin søns korsfæstelse, og mange har sat den i musik.

Rossini er ikke den eneste komponist der har bragt operastilen ind i kirken, og Rossinis få kirkemusikalske værker er dybtfølt religiøse i det sprog han mestrede. Følelsesfuld og virtuos musik til de ord Grundtvig oversatte: ”Rumme kan en Moders Smerte Kun det ømme Moder-Hjerte ” – essensen af Stabat Mater.

Det er Yi-Chen Lin der dirigerer, født i Taiwan, uddannet i Wien og debuterede som operadirigent med netop Rossini, i hans fødeby Pesaro. Inden da var hun debuteret som orkesterdirigent i Wien, og både opera og symfonisk musik er en del af hendes omfattende karriere: Fra Chicago til Sønderborg og Ribe.

Program:
G. Rosssini: Stabat Mater

Dirigent:
Yi-Chen Lin

Solister:
Sofie Lund, sopran
Cláudia Ribas, mezzo sopran
Pavel Kolgatin, tenor
Tae Jung Hwang, bas

Kor:
Filharmonisk Kor

Vigtigt at vide om billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser

Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

Mad og drikke

Det er ikke tilladt selv at medbringe mad i Koncertsalen Alsion. Ønsker du at spise inden forestillingen, kan du forlænge din aften med et besøg i Cafe Alsion inden forestillingen. 

Koncertsalen Alsion

Tilbage