Postkort fra Wien

Begivenhed: Postkort fra Wien

Torsdag
08-02-24
19:30

Køb billetter

Rejs til Wien for en aften med Schubert, Mozart og Beethoven.

Slutningen af 1700-tallet var en brydningstid i europæisk historie. Livet som komponist og musiker ændrede sig radikalt. Tidligere blev koncerter afholdt i aristokratiets lukkede kredse.

Men ud af de samfundsomvæltninger, der fulgte den franske revolution, opstod der et borgerskab, som gik til koncert. Dermed var der et langt større publikum for komponisterne og en ”offentlig mening”, som kom til udtryk i tidsskrifter og aviser.

Det gav komponisterne mulighed for at leve som frie kunstnere af deres musik, men indebar også risikoen for problemer, hvis man ikke kunne fastholde sin popularitet.

Det var i denne nye omskiftelige virkelighed Schubert, Mozart og Beethoven skrev deres musik med dem selv og deres musikalske identitet som indsats.

Når vi i dag kalder deres musik for klassisk, er det først og fremmest fordi musikken var så vellykket trods de hårde betingelser den blev skabt under. Koncerten er et musikalsk postkort fra Wien, der vidner om en tid med stor skabervilje og menneskelige dramaer.

Chefdirigent Johannes Wildner
Solist: Fedor Rudin, violin

F. Schubert: Ouverture D.590, D-dur
W.A. Mozart: Violinkoncert nr. 5 K.V. 219
L. v. Beethoven: Symfoni nr. 5, Op. 67

Vigtigt at vide om billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser

Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

Mad og drikke

Det er ikke tilladt selv at medbringe mad i Koncertsalen Alsion. Ønsker du at spise inden forestillingen, kan du forlænge din aften med et besøg i Cafe Alsion inden forestillingen. 

  • Eksterne links

Koncertsalen Alsion

Tilbage