Opera: Fete galante

Begivenhed: Opera: Fete galante

Fredag
28-03-25
19:30

Køb billetter

Der er kærlighedsfest i Koncertsalen Alsion. Og du er inviteret med.

’Fête galante’ betyder kærlighedsfest og betegner de malerier, der viser festerne og udskejelserne hos
den franske adel i 1700-tallet.

I den folkekære danske komponist Poul Schierbecks Fête galante kommer en sådan kærlighedsfest ud af kontrol, da Grev René fører den unge Suzon bag lyset, og det får store konsekvenser.

Poul Schierbeck har skrevet melodierne til nogle af de mest populære danske sange, heriblandt ”I Danmark er jeg født”, ”Hør den lille stær” og ”Det er i dag et vejr”. Hovedværket Fête galante er hans eneste opera.

Handling

Den unge Grev René gifter sig med den unge pige, Suzon. Hun aner ikke, at ægteskabet er ugyldigt og underskrevet af en beruset lakaj.

Teaterdirektøren Scaramouche opdager bedraget og vil udnytte situationen. Han får en notar til at underskrive ægteskabskontrakten og tilbyder den til Suzon – han vil senere afkræve betaling. René tilstår, at vielsen var ugyldig, men at han faktisk elsker Suzon. Suzon tror blot, han vil teste hende, for hun har jo lige set det gyldige dokument.

Da Markis d’Argenville, en af Renés venner, forgriber sig på Suzon, udfordrer René ham til duel. René forlanger tavshed af sine venner om bedraget, men Suzon har hørt det hele. Kongen ankommer, afblæser duellen og forlanger at se bruden, som han har førsteret til på bryllupsnatten.

René værger sig, og Scaramouches hustru udgives for at være Suzon. Kongen bliver straks meget betaget af hende – til stor fortrydelse for Scaramouche. Suzon afslører, at hun ved alt om Renés bedrag og river ægteskabskontrakten i stykker.

Det lykkes dog René at få hende overbevist om sine reelle hensigter, og de forsones.

Vigtigt at vide om billetter

Sønderborg Teaterforening er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser

Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

Mad og drikke

Det er ikke tilladt selv at medbringe mad i Koncertsalen Alsion. Ønsker du at spise inden forestillingen, kan du forlænge din aften med et besøg i Cafe Alsion inden forestillingen. 

  • Eksterne links

Koncertsalen Alsion

Tilbage