Nielsen & Sibelius

Begivenhed: Nielsen & Sibelius

Søndag
24-11-24
19:00

Køb billetter

Christian Øland dirigerer Sønderjyllands Symfoniorkester i Nielsen og Sibelius.

Nielsen og Sibelius – to kæmper i det 20. århundredes skandinaviske musiktradition, født samme år i 1865. Begge med et internationalt udsyn, vidt berejste, kom de hver for sig til at definere noget nationalt. Nielsen var på en længere rejse rundt i Europa, da han mødte sin kommende kone.

De blev viet i Paris, og de var også sammen i Grækenland, da Helios Ouverturen blev komponeret, inspireret at den stærke sydlandske sol. Sibelius 2. symfoni er fra året før, fra 1902, og den har været populær siden uropførelsen. Sibelius, der havde studeret i Berlin og Wien, var hyldet for værker, der mentes at rumme den finske folkesjæl.

Dirigenten Christian Øland har studeret ved Sibeliusakademiet i Helsinki, et sted, der har uddannet de helt store dirigentnavne, dirigenter der også har haft betydning i dansk musikliv: Jorma Panula, Esa-Pekka Salonen, Leif Segerstam, for blot at nævne nogle af dem.

Øland har gennem undervisning fået sibeliustraditionen ind under huden. Jesper Kochs hornkoncert, A twilight Song, er komponeret til Sønderjyllands Symfoniorkesters hornist Jeppe Solløs Rasmussen.

Ved uropførelsen i 2022 sagde han til Flensborg Avis, at Jesper Koch har indfanget hornets sjæl i koncerten: skov, dale, længsel.

Program:
C. Nielsen: Helios Ouverture
J. Koch: Hornkoncert (A Twilight Song)
J. Sibelius: Symfoni nr. 2

Dirigent:
Christian Øland

Solister:
Jeppe Solløs Rasmussen, horn

Vigtigt at vide om billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser

Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

Mad og drikke

Det er ikke tilladt selv at medbringe mad i Koncertsalen Alsion. Ønsker du at spise inden forestillingen, kan du forlænge din aften med et besøg i Cafe Alsion inden forestillingen. 

Koncertsalen Alsion

Tilbage