Malkovinder 2024

Begivenhed: Malkovinder 2024

Torsdag
31-10-24
19:00

Køb billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester optræder med vinderen af årets Malko-konkurrence.


Dirigenten Nikolai Malko blev født i Ukraine i 1883, blev uddannet i Skt. Petersborg og virkede som både dirigent og underviser, men forlod det der var blevet Sovjetunionen i 1929 og vendte ikke tilbage. Til gengæld fik han uvurderlig betydning for bl.a. Radiosymfoniorkestret, nu DR Symfoniorkestret, her i Danmark.

Han var med til at opbygge orkestret og stod på podiet, da den første Torsdagskoncert blev spillet i 1933. Selvom han bosatte sig i USA, var han fast gæstedirigent for orkestret og derfor blev der nogle år efter hans død afholdt den første internationale dirigentkonkurrence under hans navn.

Den har været afholdt i DR’s regi siden 1965. Det er en konkurrence for unge dirigenter der, udover penge, nok så vigtigt vinder flere engagementer, så de kan virke som de skal – på podiet foran et orkester.

Program:
Offentliggøres senere.

Dirigent:
Offentliggøres senere.

Vigtigt at vide om billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser

Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

Mad og drikke

Det er ikke tilladt selv at medbringe mad i Koncertsalen Alsion. Ønsker du at spise inden forestillingen, kan du forlænge din aften med et besøg i Cafe Alsion inden forestillingen. 

Koncertsalen Alsion

Tilbage