Carmina Burana

Begivenhed: Carmina Burana

Lørdag
09-11-24
19:00

Køb billetter

Janz dirigerer Carmina Burana.

Carmina Burana af Carl Orff, uropført i Frankfurt i 1937, er et værk, der stadig virker. Det er musik til verdslige middelaldertekster, sine steder ret saftige: Der lægges ikke skjul på de kødelige forhold.

Der blev inden uropførelsen udleveret oversættelser af sangene, der for de flestes vedkommende er på latin, og de unge skulle være blevet noget forlegne. Orffs musik er virkningsfuld, fordi han både har sans for melodi og for rytme med brug af slagtøj, som Orff ofte brugte.

Det var under det nazistiske styre, at Carmina Burana blev uropført, og kritikerne var ikke helt enige: Fokus på rytme blev betragtet som ”primitivt”, teksterne var vovede, men værket blev også i sin samtid populært og accepteret. Orffs eget forhold til regimet er siden diskuteret. Selv var han mest interesseret i at få sin musik ud.

Carmina Burana er et effektivt eksempel på det.

Program:
C. Orff: Carmina Burana

Dirigent:
Matthias Janz

Solister:
Elisabeth Breuer, sopran
Joaquín Asiáin, tenor
Matthias Winckhler, bariton

Kor:
Flenburger Bach-Chor

Vigtigt at vide om billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser

Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

Mad og drikke

Det er ikke tilladt selv at medbringe mad i Koncertsalen Alsion. Ønsker du at spise inden forestillingen, kan du forlænge din aften med et besøg i Cafe Alsion inden forestillingen. 

Koncertsalen Alsion

Tilbage