Beava & Beethoven

Begivenhed: Beava & Beethoven

Torsdag
30-01-25
19:00

Køb billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester spiller Beethoven.

Violinisten Alena Baeva er født i Kirgisistan i det der dengang var Sovjetunionen. Da hun var 5 år gammel måtte familien flygte pga. borgerkrig. De kom til Kasakhstan og senere til Moskva, da Alena Baeva begyndte at studere violin på konservatoriet der. Mange eksamener og koncerter var en del af undervisningen, og hun kunne lide det – at stå på scenen og dele musikken med andre.

I dag bor Alena Baeva i Luxembourg med sin mand og børn, godt placeret nær lufthavne og koncertsale. Rejser er en del af musikerlivet og man kan blive helt forpustet af at se hendes kalender med koncerter fra Hong Kong til adskillige sale i Europa og USA.

Alena Baeva spiller både de store koncerter og kammermusik; kammermusik bl.a. med den ukrainske pianist Vadym Kholodenko. Hvad angår koncerter er det både de kendte og de ukendte hun har på repertoiret. Bl.a Prokofjevs 2. violinkoncert der, for at blive i det kosmopolitiske, blev uropført af en fransk violinist i Madrid i 1935, og var komponeret adskillige steder mens Prokofjev var på sine turneer som pianist.

Efter den ikke så ofte spillede koncert er det Beethovens Pastoralesymfoni med dens naturscenerier der kan opleves: Bækkens rislen, landsbyfest, tordenvejr, og fredfyldt hyrdesang efter stormen.

Program:
A. Clyne: Restless Oceans
S. Prokofjev: Violinkoncert nr. 2
L. v. Beethoven: Symfoni nr. 6 (Pastorale)

Dirigent:
Jospeh Bastian

Solist:
Alena Baeva, violin

Vigtigt at vide om billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser

Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

Mad og drikke

Det er ikke tilladt selv at medbringe mad i Koncertsalen Alsion. Ønsker du at spise inden forestillingen, kan du forlænge din aften med et besøg i Cafe Alsion inden forestillingen. 

Koncertsalen Alsion

Tilbage