Bachs juleoratorium

Begivenhed: Bachs juleoratorium

Torsdag
19-12-24
19:00

Køb billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester og Filharmonisk Kor spiller Bachs Juleoratorium.

Ruth Reinhardt fik en opdragelse i både violin og i børnekor ved operaen i Saarbrücken, og dirigerede andre unge i en opera, hun selv havde komponeret, da hun var blot 17. Hun har dirigeret mange orkestre i USA og Europa; orkestre, der kan det brede repertoire, men også formår at lave den slanke klang, vi nu forbinder med barokmusik. Den behersker Ruth Reinhardt, som er rost for bl.a. det.

I dag er det svært at forestille sig at J.S. Bachs musik næsten blev glemt efter hans død. Moden skiftede, barokmusikken blev afløst af en ”lettere” stil. Juleoratoriet blev opført i Leipzigs kirker i julen 1734, men blev, som det meste af Bachs musik, ikke trykt. Men manuskriptet gik i arv, så det over 100 år efter Bachs død blev opført i Berlin i 1857. I Danmark blev en større del af oratoriet opført i 1895. Tænk at musikken lå gemt i mange år, men at vi i dag kan juble med: ”Jauchzet, frohlocket – ” når oratoriet indledes med pauker og pragt.

Program:
J. S. Bach: Juleoratorium

Dirigent:
Ruth Reinhardt

Solister:
Marlene Metzger, sopran
Sidsel Eriksen, alt
Jonathan Koppel, tenor
Magnus Piontek, bas

Kor:
Filharmonisk Kor

Vigtigt at vide om billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser

Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

Mad og drikke

Det er ikke tilladt selv at medbringe mad i Koncertsalen Alsion. Ønsker du at spise inden forestillingen, kan du forlænge din aften med et besøg i Cafe Alsion inden forestillingen. 

Koncertsalen Alsion

Tilbage